v46 (13-19 november)

Wow vilken morgon! Blå himmel,solen precis över trädtopparna,lugnt och stilla, lite bistert med strax runt nollan, frostig gräsmatta…
Den här veckan gratulerar vi två bofasta öbor -GRATTIS till er! ( 56 o 81 år) Fira ska vi även: smörgåstårtans dag, ostkakansdag o Polkagrisens dag (mums)
Måndag innebär biblioteksdag 10-11 o 18-19 – lämna tillbaka..låna nytt.. , läs en tidning.. få tips av vår duktiga bibliotikarie..
Har hört rykten om att det snart blir Zumba igen på Lurkan så ni som vill vara med – börja ladda! (tänk på att man ska vara medlem i bygdegårdsföreningen för att få vara med gratis på denna aktivitet)
Har ni sett att hemsidan fått lite nytt utseende? Hoppas även ni tycker det blev bra (för det gör vi som jobbar med sidan, å än är den inte färdig)
Byalagets styrelelse uppmanar alla att gå in och titta på kommunens översiktsplan (ÖP) för kust o skärgård och titta på det tillägg som Byalaget tänker skicka in till kommunen (ligger på högerlisten på första sidan – ”på gång”) Tyck till!!
Nästa evememang på Lurkan -25/11 – livemusik med Old Timey Remedy – kom och ha kul! uppmanar styrelsen för bygdegårdsföreningen.
Ha nu en riktigt härlig novembervecka! njut av dagens väder (imorgon vet maninte hur det ser ut) njut av varandra och sköt om er ! Kram från Lotta

v.45 (6-12/11)

Utställare och bygdegården tackar alla som kom och gjorde årets allhelgonamarknad så himla bra! Lungnet har återinträtt efter helgen – inget lov, många har stängt för vintern så nu är det mest ”bara vi bofasta” Den här veckan utförs ett riktigt skitjobb på ön – slamtömning!
Mer som händer den här veckan är: – Stormöte på Lurkan idag måndag 17.30 ang vintertrafiken för Åsättra traden (arrangörer SIKO o Waxholmsbolaget) biblioteket 10-11 och 18-19 (om sena tiden inte ställs in pga mötet) det är kladdkakans dag,vegandagen,Gustav Adolfdagen , Mårtensafton, Chokladens dag och SIKfest på Lurkan på lördag – massa roligheter hela veckan lång! Ingen bofast födelsedag denna vecka (hoppas jag inte missat nån!)
Påminner om kommande aktiviteter denna månad på Lurkan – 25/11 -PUB med liveband!
Önskar alla en riktigt mysig vecka! // Lotta

v44 30/10-5/11)

Sista dagarna på oktober sen går vi in i höstmånaden november – en månad då många värmeljus kommer att brännas
Den här veckan fyller en bofast öbo år – GRATTIS til dig!
Det är höstlov (läslov) den här veckan och kanske är vi några fler på ön än vanligt.
Idag måndag har biblooteket öppet som vanligt 10-11 & 19-20 – låna gärna en höstlovsbok!
Allhelgonadagen,frysrättensdag,Allhelgonamarknad & PUB, byalagsstyrelsemöte – det händer mycket även denna vecka!
Påminner också om mötet 6/11 angående turlistetabell 12 och kommande vintertrafik som SIKO o WÅAB arrangerar i Lurkan kl. 17,30.
Det kommer finnas kaffe och smörgås.Kom och säg din åsikt!
Allhelgonamarknad 4/11 15,00-01,00 då det efter marknaden är PUB med smarrig köttgryta som mat. Passa på att köpa julklappar/farsdagspresent mm på marknaden
Bygdegårdens styrelse tackar dem som kom på städdagen i lördags och gjorde fint – ni är ovärderliga!
Bygdegården påminner också om att det är dags att anmäla sig till årets SIKfest med tillhörande SIkrättstävling – bästa sikrätt premieras med fint pris – sista anmälningsdag 4/11.
Redan igår började det blåsa en hel del och det fortsätter idag, vi får väl se hur många löv det är kvar när veckan är slut… önskar er alla en riktigt bra vecka! kram från Lotta
Du har väl inte missat att hemsidan uppdateras kontinuerligt – så gå in och läs de senaste nyheterna – en av dem är att det 2018 återigen blir barnomsorg på ön -jipiii!!!

v43 (23-29 okt)

Höst!! endast 2 grader i morse..gula löv,röda löv,gröna löv – en salig blandning färger, ganska vackert!
Idag flaggar vi – det är FNdagen!, vi firar 5 bofasta öbor denna vecka (GRATTIS) samt snöskoternsdag,pastadagen,svärmorsdagen och så tar sommartiden slut – så glöm inte att ställa TILLBAKA klockan på söndag (vi går således tillbaka till normaltid)
På lördag är det städdag på bygdegården Lurkan 12,00 med efterföljande PUB. Tänk på att Lurkan är hela öns ansvar så kom och hjälp till att kratta,gräva,rensa,städa….
Lilla Coop håller på att ta form och vi ser fram emot ett gott samarbete! Öppettiderna i affären är mån-fred 11-17 och lörd 10-14.
Byalaget jobbar vidare med alla projekt som ligger i pipline och är du nyfiken på nåt finns massa info på hemsidan samt att du är välkommen att höra av dig till nån i styrelsen. Frivilliga bidrag är det byalaget lever på så….
kram till alla från mig// Lotta

v40 -42 (2-22 oktober)

Nu skriver jag för flera veckor framåt då jag ämnar lämna landet för lite sol och värme….
Den här veckan  (v40) fyller 4 bofasta öbor år – GRATTIS till alla er! hoppas ni blir ordentligt uppvaktade.
Tisdag 3/10 kl 14-16 ligger bokbåten på södra och väntar på ett besök.
Det är världens barnvecka denna vecka och kanelbullens dag, vodkadagen,lärardagen och gräddtårtans dag också – mums!!
V41 fyller en bofast öbo år -GRATTIS till dig! Det är höstens första Pubafton på Lurkan (14/10) med musikquiz och skoj, Icas sista öppetdag på Ingmarsö (också det 14/10) Vi tackar Ove och Ingrid med personal för många bra år och önskar Coop Möja välkomna!
12/10 kommer fotvårdsGunilla -boka en tid och få fina fötter…
V42 fyller en bofast öbo år – Gratulerar till de 70!!
Glöm inte att bli Coop medlemmar så ni inte missar alla fina lokala erbjudanden ! För att bli medlem i Möjaföreningen sätter man in 100:- på pg 6199855-5, meddelar sitt personnummer samt förening 0238. Nya kort mm ansöks på Coops hemsida.
Hösten kryper på..idag är det riktigt blåsigt, halvmörkt fast klockan är 9 . Ha det nu så bra! Sköt om er! Kram från Lotta

v39 (25/9-1/10)

Sista veckan på härliga månaden september.. idag löning för många, biblioteksdag för oss på ön..vädret då? ja det började dimmigt men har nu klarnat, blå himmel,noll vind, solen orkar inte riktigt men det ser ut att bli en bra måndag…
Den här veckan firar vi tre bofastas födelsedagar, lösgodisets dag, trad.hummerpremiären,judiska försoningsdagen och vegetariska världsdagen – mycket att fira om man har tid och lust.
Krogen kör sitt sista ”sommar”-ryck också och har bartömning på lördag med god mat och dryck. (sen blir det förstås julbord i december)
Nu tar vi oss an denna vecka och hoppas att den blir jättehärlig! Kram från Lotta

v38 (18-24/9)

Chiles nationaldag, fem födelsedagar,Messmörets dag,Islamiskt nyår,internationella fredsdagen, Höstdagjämning, grovsopor – det är mycket på gång även den här veckan -GRATTIS till alla födelsedagsbarn!
Idag måndag är det som vanligt biblioteksdag 10-11 o 18-19 och snart är det dags för bokbåtens besök så kom ihåg att lämna tillbaka lånade böcker och lånade filmer! (huvudbiblioteket saknar några filmer,kanske du har glömt lämna tillbaka?? kolla och lämna i lådan)
Kom också ihåg att det är årets sista grovsopschans nu på söndag 9-12 på södra Ingmarsö.
Eftersom vi om ca 1 månad får Coop istället för ICA på ön kanske det är läge att bli Coopmedlem och då gärna i Möjaföreningen, detta gör man genom att betala in 100:- till PG 6199855-5 uppge sitt personnummer och förening 0238 (Möja) då får man ta del av de lokala förmånerna och stöder sin lokala (viktiga) handlare.
Hösten smyger sig på..i morse var det 8-9 grader,soligt men påmulnande lite nordliga vindar, regnet som kommit är gynnsamt för svampen så det är nog många som plockat i helgen , Karl Johan..Blodriska, Herr kantarell…
Önskar Er alla en riktigt bra vecka! (kom ihåg att leta lånade böcker/filmer och kom ihåg att bli MöjaCoopare!) // Lotta

 

v37 (11-17 september)

Den här veckan får vi ha flaggan i topp nästan varje dag! -7 födelsedags barn (varav 3 som jubilerar  – 50+60+60) GRATTIS till er alla!!
Museet och bygdegården tackar alla som kom till Lurkan i lördags och var med på en härlig eftermiddag om hur det är att växa upp på Ingmarsö. Både filmvisning och paneldebatt.
Idag har vi en härlig höstdag med blå himmel med små lätta moln och lätt vind, eftersom vi fått lite regn så börjar svampen komma vilket uppskattas av många.
Förra veckan hade ön besök av en Älgko med två kalvar, vet inte om de är kvar eller om de vandrat vidare mot Möja eller nån annan ö.
Livet på vår ö lunkar på, vi fick i förra veckan reda på att vårt ICA nu blir Coop och vi hälsar Möja Konsumtionsförening välkomna till Ingmarsö, vi hoppas att vi får behålla den service vi har idag med mack,apotek,system mm samt att alla fortsätter handla på ön så att butiken blir kvar för den är viktig för vårt samhälle , liksom många andra näringar.. ska vi ha en levande skärgård som kommunen vill måste det finnas bofasta som servar ön året runt – fick just se att vi fått tre nya naturvårdare till ön (får m. lamm) och det är ju bra. Vill ni veta mer om öns naturvårdsprojekt så missa inte att läsa info på hemsidan.
Önskar alla en härlig vecka! Kram från Lotta

V36(4-10 september)

Pga kroppsarbete för mig imorgon så skriver jag v36-veckobrev redan idag, lite trött efter nattens pass att passa båtar och bilar på Åsättra men jag hoppas jag inte sluddrar på orden :)
Två bofasta öbor fyller år den här veckan -GRATTIS till er!
Biblioteket har nu öppet måndagar 10-11 o 18-19. Krogen har helgöppet. Sjöbon har öppet vid vackert väder. Affären har öppet som vanligt alla dagar utom söndag (vilket är sunt tycker jag)
I lördags hade vi en liten träff ang barnomsorgen, vet du nån som vill bli dagmamma så kontakta gärna nån i byalaget.
Nu på lördag 9/9 händer det roliga saker på Lurkan, då har museet sitt evenemeng ” Att växa upp på Ingmarsö” med filmvisning, personliga minnen mm. Det kommer finnas lättare förtäring att köpa och evenemanget är 15-17 – välkomna!
Vi firar förutom födelsedagsbarnen även dansbandsdagen, ostronets dag,svampensdag,sjukgymnastikdagen och teckenspråksdagen
Ha en härlig vecka så hörs vi snart igen! Kram från Lotta

v35 (28/8-3/9)

Arbetet med trafiken fortsätter i TÖS-gruppen som sammanställer alla era förslag och påverkar utvecklingen. Ni är välkomna att komma med synpunkter till Stefan eller Lotta (Ljungberg) Mer info finns på hemsidan.
En bofast öbo fyller år denna vecka -GRATTIS till dig!
Biblioteket har nu öppet som vanligt 10-11 och 18-19. Krogen har stängt bryggan men har restaurangen öppet varje dag hela augusti sen fred-sönd i september.
Vi kan fira kaffets dag,porslinets dag,flourtanternas dag,skäggets dag och bacondagen denna vecka – hurra!!!!!!!!
Imorgon tisdag besöks ön av ett gäng glada pensionärer som ska äta god mat på Lurkan, besöka olika företag,museet mm så bli inte förskräckta om det blir kö på vägarna….
Önskar alla riktigt härliga augustidagar (de få som är kvar) och förhoppningsvis en bra start på månaden september!
Kram på er!