v25 (18-24/6 -midsommarveckan)

Nu går vi in i midsommarveckan, då massa saker händer med öppettider, nya turlistor för W-båtarna mm
Den här veckan gratulerar vi två bofasta öbor på födelsedagen – vi hissar flaggan även för midsommarafton och midsommardagen.
Affären har nu öppet 9-18 varje dag. Midsommarafton 9-14.
På torsdag är det sommarturlista för W-båtarna och idag måndag börjar biblioteket med sommaröppet 18-20! Sommargympan har kommit igång och det är lite olika tider så håll utkik på öns anslagstavlor och här på hemsidan. Zumban har för tillfället lite vila.
Midsommarfirande på skolgården som vanligt – först samling vid 9 för att plocka blommor och klä stången, sen igen kl 15,00 för lek, dans o fika (medtag eget). vid 16,15 går vi ner och vinkar till båten på norra. Håll tummarna för sol och värme (men det är ju midsommar så det blir väl som vanligt..osäkert och lite småkyligt)
Önskar er en riktigt härlig vecka! grattis till alla som har sommarlov/semester/pensionärsliv/spring i benen/sommarjobb … Kram från Lotta

v24 (11-17 juni)

Junimånads mitten vecka – tre bofasta öbor fyller år, vi firar också Islands nationaldag, att museet säsongs inviger, att gästhamnen öppnar, att det är skolavslutningar, att det äntligen (kanske) blir lite regn, att det är en vecka kvar till midsommar, att affären har sista veckan med 11-17-tider för ett tag framöver, att Bertil, Berthold, Eskil, Aina, Aino ,Håkan, Hakon, Margit, Margot, Axel, Axelina, Torborg och Torvald har namnsdag – HURRA och GRATTIS till allt detta!
Idag måndag (11/6) har biblioteket öppet 10-11 o 18-19 men nästa vecka är det 18-20 som gäller. Sommargympan på Lurkan har startat och har lite olika tider så håll utkik på anslagstavlorna (kom ihåg myggmedel) På fredag (15/6) öppnar nya gästhamnen för sommarsäsongen, den kommer dock ha något begränsat serviceutbud detta år. På lördag (16/6) kl 14,00 är det säsongsinvigning av museet – nytryck av skriften om syskonparet August och Viktoria, – jakt och skytteföreningen dess historia och nutida verksamhet, – nya infoskyltar på ön samt kaffe och nybakat
Affären har ”vanligt” öppet den här veckan men från 18/6 har de öppet 9-18 varje dag fram till 3/8.Midsommarafton 9-14! Sjöbon börjar också ha mer öppet,håll utkik efter ”Sjöbonskylten” vid vägkanten. Slår redan nu ett slag för en jättefin fotoutställning som kommer till Lurkan 6/7-12/7 kl13-18, nåt att boka in i kalendern. Evenemangskalendern uppdateras kontinuerligt så kom ihåg att gå in och titta.
Ännu en härlig vecka i paradiset Ingmarsö med omnejd! Har ni hälsat på alla små söta lamm? om inte gör det! nu har också råddjurskiden börjat komma och tyvärr finns det en och annan skabbig räv som stryker omkring – hör av er till jaktlaget om ni ser nån. // kramar från Lotta

v.23 (4-10)

v 23 och dag 155-161 på detta år – jösses vad fort det går!
Årets första grovsopshämtning är avklard (2/6) och lika många sopor den här gången som vanligt!!
Fem bofasta öbor fyller år den här veckan! några mer än andra och några jämt -GRATTIS till er allihop!
Idag är det måndag och det vet väl alla att det betyder biblioteksdag/kväll (10-11 o 18-19 – byte av tid 18/6!)
Igår fick vi lite efterlängtat regn och idag är det betydligt svalare och väldigt mycket blåsigare än igår, men solen skiner!
Eftersom det är ojämn vecka kommer läkarbåten till södra -ring och boka om du har behov -08-123 396 75
Världsmiljödagen och Sveriges nationaldag firas denna vecka så för några av oss är det kortvecka.. Krogen börjar ”varje-dag” öppet från idag 4/6 – gå in och kolla menyn, olika rätter hela veckan.
Gästhamnen har så öppet som det går i rådande stund -alla faciliteter finns inte än- men bryggorna är på plats och swish funkar bra!
Apropå swish – tycker du Byalaget gör ett bra arbete med alla sina uppdrag så ge ett bidrag – swish 123 615 7879
kram å ha en bra vecka// Lotta

v22 (25/5-3/6)

Och solen bara fortsätter att lysa på oss denna majmånad -något vi är mycket tacksamma för , naturen verkar fortfarande må ganska bra men snart skulle det behövas lite regn, men just idag kan det låta bli…rhododendron blommar, syrenen hinner nog tyvärr blomma ut till skolavslutningen,liljekonvaljerna doftar gott och jag hinner nog få en bukett som vanligt..
Den här veckan fyller 6 bofasta öbor år – GRATTIS till oss!! vi kliver ur vackra månaden maj och kliver in i juni, går mot skolavslutningar, sommaröppet,midsommar mm
stessfria dagen ,folknykterhetsdagen,1:a metardagen, interna.dagen mot tobak,mjölkens dag,mobilfriadagen  (låt oss försöka med detta!) firas denna vecka.
Idag är det bibliotek 10-11 o 18-19 (v 25 börjar biblioteket med sommaröppet!) zumban har just nu en lite paus liksom söndagsjympan, fix o trix kväll på Lurkan onsdag (17-19) AWpub på Lurkan på fredag (16-19) Grovsopor på lördag (9-12) – veckan är full med aktiviteter.
Byalagets årsmöte i lördags förlöpte väl -protokollet anslås på anslagstavlan och hemsidan när det är justerat.
Önskar alla en riktigt härlig vecka, så ses vi förmodligen på lördag på södra.. (en av öns folkfester – ha ha ha)

v21 (21-27 maj)

Bästa månaden visar sig från sin bästa sida hela tiden – det är såååå härligt!
Annandag pingst har förlöpt väl – jag skriver senare än vanligt pga ett snabb besök till människobyn. Den här veckan fyller 4 bofasta öbor år varav en jubilerar med de 80 – GRATTIS till er alla!!
biblotekets förmiddagstid m fika var den sista för nu = sommarlov, öppet som vanligt ikväll 18-19.
Nu finns det nya vattenprovsflaskor på ön om nån behöver ta prover, finns att hämta på Weta-plast. inlämning måndagar och torsdagar hela sommaren, vi försöker också få till nån gemensamhetsinlämning som förra sommaren.
Husläkarna Österåker kommer till ön imorgon tisdag o läkarbåten kommer på torsdag.
På lördag är det årsmöte i byalaget kl. 15,00 på Lurkan och vi hoppas att lokalen blir lika full som den var i helgen då det var bröllop! Grattis till brudparet!
Fix o trix på Lurkan fortsätter varje onsdag fram till Ingmarsödagen så vill man vara med och fixa (å trixa) är man välkommen 17-ca19,30 (vi går hem då för då är myggorna heltokiga)
Njut av sommaren ! ha det så bra så hoppas jag vi ses på Lurkan lördag 26/5 kl.15,00 // Lotta

v20 (14-20 maj)

Stopp,stopp,stopp!! mitten av maj – nu vill jag frysa bilden av allt det vackra. vi har haft otroligt många dagar av sol och det är väl de flesta glada över..(får gärna vara så här fram till oktober för min del) imorse -tidigt – hade vi besök av 2 älgar här på norra..just nu såg jag en stor räv springa över gräsmattan..
den här veckan fyller två bofasta år – GRATTIS till er! (vi har flaggan i topp för vår 1åring)
Biblioteket har öppet idag 10-11 med fika och 18-19 utan fika -Välkomna!

Viktiga datum att komma ihåg: Byalagets Årsmöte 26/5. Grovsopor 2/6.
Vi jobbar på att få igång en evenemagskalender och där kommer sommarens aktiviteter ligga -ge oss dock lite tid!
Vi var en delegation om 14 pers som åkte på Coop Möjas årsmöte 9/5 -rapport kommer!
njut nu av det härliga majvädret,solen och värmen (lider med alla allergiker) kram från Lotta

v.19 (7-13 maj)

Bästa månaden bjuder inte bara på sol och värme utan även på myggbett,fästingar, massa årsmöten, bäbisar av alla de slag..
den här veckan fyller 3 bofasta öbor år, vi firar också cykelns dag, chokladbollens dag,massagensdag,återvinningensdag (kom ihåg grovsopor 2/6!) fibromyalgidagen, barnens dag
Idag måndag är det bibliotek m fika på fm och bibliotek utan fika på kvällen, imorgon tisdag är det zumba igen, på onsdag är det AW pub på Lurkan & Årsmöte om Coop Möja på Möja
jympan hade sitt sista pass igår och tar ett litet uppehåll. Städdagen på onsdag på Lurkan blir istället idag måndag – alla som kan och vill hälsas välkomna till Lurkan 17-ca 19,30 för gemensamt arbete. Krogen söker folk till ”Bryggan” är du 18 år och vill ha ett mysigt sommarjobb -sök!
Gästhamnen har haft sina första båtgäster! nu börjar det! hoppas allt flyter på så vi kan öppna till säsongen…
Påminner om att det är koppeltvång på våra fyrbenta vänner -hundarna – från 1/4-31/8.
Önskar alla en bra ”kort”vecka med en syn jag såg igårkväll – en räv,ett rådjur, en kråka och en skata träffades och hade konferens på berget mitt emot vårt hus- en ganska udda men trevlig syns.
ha det bäst! // Lotta

v18 (30/4-6/5)

Oj, så mycket värdefull info ni  fick förra veckan när jag var bortrest..nu går vi in i härliga månaden maj..aprilmånads sista dag är något kylig men solig..sjönsång på radion och våren är stort på gång (tranor,vit o blåsippor mm mm)
Den här veckan fyllar tre bofasta öbor år -GRATTIS till er <3
biblioteksdag idag 10-11 och 18-19 (fika10-11) zumba,yoga, onsdagsfix på Lurkan (alla som vill är välkomna 17-ca 19,30) jympa på söndag -allt är åter som vanligt! Imorgon 1/5 är det en klämdag men affären har lördagsöppet! bra va!!
Glada nyheter är att nu kan man ansöka om barnomsorg till hösten här på Ingmarsö då ansökningssajten är öppen på kommunens hemsida..så funderar ni på att bli öbor så ansök! Kanske nån tom vill bli förskolelärare??? Gästhamnen växer sakta med säkert fram på södra, ett spännande projekt att följa..krogen har slagit upp sina dörrar så nu är det på väg åt rätt håll..
Fredag 4/5 (Nässlans dag) testar bygdegården med att ha en AW pub – så då kan man välja på Lurkan eller krogen denna fredag om man är sugen på umgänge, lite mat och nåt att dricka.
Elda försiktigt ikväll,sjung vackert! kratta o städa tomten, (grovsopor 2/6) och njut av livet! kram från Lotta

v 17 (23 – 29 april)

När Lotta är bortrest får jag rycka in. Tänkte passa på och berätta vad många av oss som jobbar idéellt håller på med.

Byalagets styrelse förbereder nu verksamhetsberättelse och verksamhetsplan inför årsmötet. Vi fortsätter att driva på Roslagsvatten och kommunen om avfallsfrågorna. Häromveckan ville socialdemokraterna ha information om vad vi jobbar med. Det är ju valår! Vi träffar ju normalt bara kommunledningen som är allianspolitiker så några av oss tillsammans med folk från Husarö och Ljusterö åkte fick åka till Ljusterö och prata.

Lotta och undertecknad fortsätter att försöka utveckla byalagets hemsida, www.ingmarso.se. På gång är att vi vill ha en evenemangskalender där vi kan fylla på allt som händer på ön. Vi söker också någon som kan stötta oss med det tekniska och som är bra på WordPress.

Arbetsgruppen kring hembygdsmuseet arbetar intensivt med innehållet till de fem skyltar som ska sättas upp på ön. De ska handla om platsens historia och spännande och roliga händelser som har ägt rum.

Den nya gästhamnen har krävt väldigt mycket arbete med bygglov, finansiering, upphandling mm. Nu satsar vi på att bryggorna snart ska vara på plats och att service med wc, dusch, dricksvatten, bredband och landström successivt ska bli till under året. Ingmarsö Utveckling AB, som kommer att äga hamnen, sköter driften denna säsong tills all service är på plats. Vi söker frivilliga som vill vara hamnkaptener ibland under sommaren.

Att vara med i styrelsen för Stiftelsen Ingmarsö Norrgård och Skola är inte precis något glassigt skrivbordsjobb. Kvar efter renoveringen av ladugårdens tak fanns en stor hög gammalt takvirke och skräp som vi ägnade en dag till att elda upp.

Arbetsgruppen för Ingmarsö Kulturlandskap, som består av de som äger får och hästar och vi andra skrivbordsbönder, har under våren planerat hur betet ska göras denna säsong. Vi försöker också att bli självförsörjande på foder på ön. Vi håller också på att slutföra de åtaganden vi har för de medel vi har fått från Leader/Stockholmsbygd. Mer stängsel ska upp.

Vi är många som jobbar på för Ingmarsös bästa! Trevlig vecka!

Bertil Å

v16 (16-22 april)

Patrik,Patricia,Elias,Elis,Valdemar,Volmar,Olaus,Ola,Amelia,Amelie,Anneli,Annika,Allan och Glenn heter veckans namnsdagsbarn. En bofast öbo fyller år den här veckan -GRATTIS till födelse och namnsdagsbarn.
Nånstans ovanför moln och dimma lyser solen, den varma och goa, den ger hopp och glädje -livet känns mycket lättare när solen är framme! Vårtecken som ramlat in under veckan som gått är – snöpinnarna borta, skilla,tussilago, cyklar,fjärilar,sädesärlor.. kom också ihåg att det är koppeltvång på hundar nu och ända fram till augusti.
Kom också ihåg att varannan vecka -ojämna – så kommer läkarbåten om man bokat sig en tid (08-12339675)
Idag är det bibliotek med fika på fm 10-11 och ”vanlig” bibbla 18-19. Yoga,Zumba, BUM och söndagsjympa är det som vanligt denna vecka.
Den här veckan ska glas o papperscontainrarna tömmas och det är välkommet då de är ganska fulla.
Nya turlistor (vårturlistan) från denna vecka! Önskar alla en härlig vecka! kram från Lotta