v50 (10-16 dec)

Nobeldagen börjar ganska mörk men just nu inget regn och ingen blåst  vilket ju är gott nog.
Den här veckan fyller 2 skrivna bofasta öbor år -GRATTIS till er!
Coop Ingmarsö har erbjudande om att handlar man för 300:- mån-onsd får man 10% på inköpet – bra va! (tror detta gäller året ut)
den här veckan är det också lucia -lite ljusning i mörkret och den dagen bjuder bygdegårdsföreningen tillsammans med en av öns bästa kockar öns pensionärer till ett härligt julbord på Lurkan.
måndag = bibliotek 10-11 o 18-19 och yoga på Lurkan runt 16-tiden.
På söndag får vi tända det 3:e ljuset i adventsljusstaken, nåt att se fram emot i mörkret förutom födelsedagarna,nobelmiddagen framför tvn ikväll, biblioteksbesöket och pensionärslunchen… kram till er alla! // Lotta

v49 (3-9 dec)

Idag vaknade vi upp till en regning,lite blåsig och mörk dag tur att adventsljusen lyser i fönstren så att det blir lite positivare
Den här veckan fyller 6 bofasta öbor år -GRATTIS till alla er!! Hoppas ni får en bra födelsedag (11,15,43,2×61 o 62)
Ojämn vecka = Läkarbåtsbesök (torsdag) ring och boka en tid om du har nåt behov 08-123 396 75
Måndag = biblioteksdag 10-11 o 18-19 å idag känns det precis som en ”boklånardag” – tänk att få sitta inomhus med en god bok och bara få läsa…Perfekt!
I år får vi inga brev från Wåab om ökorten (iaf inte ännu) den informationen hittar man på Waxholmsbolagets hemsida under fliken Bofasta, sen är det bara att följa instruktionerna
Förutom födelsedagar firrar vi denna vecka Finlands självständighetsdag  och pepparkakans dag
Om ni missat informationen om att Coop Ingmarsö bytt telenummer så kommer det här igen – 010-745 02 80
Ha nu en riktigt bra vecka vad ni än hittar på -jobba,läsa bok, gå i skolan, träna,fylla år,packa resväskan,”bara vara”…
kram på er! // Lotta

v48 (26/11-3/12)

Sista veckan i november -även denna månad har gått fort..
Österåker har landets lägsta kommunalskatt, kanske dags igen att fundera på det där med att flytta till ”sommarhuset” Ön behöver bla snickare,rörmokare,affärsbidräde,taxiväxeloperatörer,elektriker, krögare mm mm. dessutom är ju ön försedd med fiber så har man jobb där man behöver bredband är det inte heller nåt problem, vill man inte sitta ensam hemma och jobba finns även möjlighet till kontorsplatser..
Den här veckan fyller en bofast öbo år -GRATTIS till dig!
Coop Ingmarsö har fått nytt telenummer – 010-745 02 80
27/11 kommer husläkarna Österåker och vaccinerar de som har behov -boka på 08-544 024 00
Idag måndag är det biblioteksdag 10-11 & 18-19, yoga på eftermiddagen på Lurkan
Har ni sett hur fint det blir nere vid gästhamnen? och hur fina våra vägar är? nu börjar även det bli fint i husen med alla adventsljusen för på söndag är det 1:a advent och vi går in i månaden december.. ha nu en riktigt mysig vecka, håll tummarna för att regnet inte kommer utan att det får vara lite krispigt,soligt och härligt hela dagen.. kram från Lotta

v47 (19-25 november)

Har blivit adopterad – eller rättare sagt vår tomt har – av tre råddjur som occuperar vår gräsmatta (klart de inte vill vara på Kålgårdsön -där är det ju jakt!) Förra veckan kom två till på besök men det ville inte ”våra” ha så de jagade bort dem två – jösses vad råddjur kan springa fort…
Den här veckan fyller två bofasta öbor år, varav en jubilerar med jämna antal år -GRATTIS till er (28 o 60)
Sugen på att börja väva? På Lurkan står två vävstolar prata med nån i IBFstyrelsen så slussas du rätt för mer info.
Måndag är som vanligt biblioteksdag, två chanser 10-11 och 18-19 – massa bra böcker! måndag är också yogakväll på Lurkan ca 16-17,30 kontakta undertecknad för mer info.
Den här veckan kommer läkarbåten om du behöver – ring och boka en plats 08-123 396 75 (torsdag 22/11)
Försök njuta av veckan trots gråhet,isvindar och lövtomma träd..Snart vänder det och då blir det ljusare, varmare och lövtätt…
Ha en bra nästsista novembervecka! kram från Lotta

v46 (12-18 november)

Halvtid! vi har gått in i mitten av november månad, en månad (i år) inbäddad i dis och dimma idag blåser det också lite lätt från syd men dimman ligger tät…(eller är det dis) Den här veckan fyller 2 bofasta öbor år (57 o 82) GRATTIS till er!! Vi hissar flaggan även för ostkakan, smörgåstårtan o polkagrisen…
Måndag = bibliotek och yoga
Uppdaterad info om Ingmarsö förskola finns under fliken skola/barnomsog, har ni varit och hälsat på?
Ojämna veckor ända fram till isen lägger kommer Läkarbåten och ligger i gästhamnen, ring och boka tid 08-123 396 75 -informationen de hade på Lurkan i torsdags var tydlig och bra – inga problem att ”lista” sig hos dom men ändå åka till närmaste landstings vårdcentral om det är mer akut än 14:e dag.
Dimman fortsätter bädda in ön i grått..nåt som iaf gör mig lätt deprimerad,tur då att det finns ljuspunkter – som bibblan,Coop,förskolan,Lurkan,föreningslivet,barn o barnbarn,grannar och vänner…Idag sågs en mamma älg med två kalvar på den norra delen av ön, så se upp om du är ute och promenerar så ni inte skrämmer ihjäl varandra.. Njut av dagen! tänd ljus,läs en bra bok,ät gott och ta hand om dig! kram Lotta

v45 (5-11 november)

Vilken helg!! kanonväder! massor med folk på ön och en allhelgonamrknad som alla var nöjd med (det som saknades där var fler fikaplatser)
den här veckan har jag inte hittat nån fastboende öbo som fyller år (rätta mig om jag har fel!)
Idag måndag bibliotek 10-11 och 18-19 – gå dit umgås,låna böcker/film/ljudböcker/tidningar
på torsdag kan man få influensavaccin på Lurkan 17,30-20,00 – boka på 08-123 396 75.
Nästa chans till fotvård i år här på ön hos Gunilla Wååg är 30/11 – boka på 073-182 98 20 (begränsat antal fötter!)
Har ni sett att ön är beredd för snö och vinter? ”snöpinnarna” är på plats!
önskar alla en kanonbra vecka, eftersom vi inte har några födelsedagsbarn att fira får vi fira kladdkakansdag och chokladens dag istället -Hurra!!
Kram Lotta

v44 (29/10-4/11)

Slutspurt av Oktober -vart tog månaden vägen? Novemberlov denna vecka,eller är det ”potatisplockar”lov eller läslov? kärt lov har många namn..
Den här veckan fyller två skrivna öbor år -GRATTIS till er! Hoppas ni blir ordentligt firade.. Den här veckan tar vi också farväl av en kär öbo ,vän och släkting.
Idag måndag är det bibliotek och kl 10-11 bjuds det på kaffe m dopp.
8 november kan man få influensavaccin på Lurkan (bokas hos 08-12334675)
v44-45 är det slamtömning så dra fram slangar,rensa runt avloppsbrunnar mm
Byalaget jobbar på med alla sina uppdrag – sophantering,naturvård,Ösamverkan,gästhamnen,Coopsamverkan,miljöfrågor,hemsidan mm mm -allt kostar så tycker du att byalaget gör ett bra arbete lämna gärna ett bidrag till pg 920997-4 eller swisha till 123 615 7879
Ha ett bra lov ni som är lediga! en bra arbetsvecka ni som jobbar! och en bra vecka ni som är pensionärer,lediga,sjukskrivna mm mm.Kram på er! // Lotta

 

v43 (22-28 oktober)

Nu har jag varit iväg igen och därför kommer v 43 veckobrev först idag. I måndags var det bibliotek som vanligt dock med en vikarie , hoppas några var där och lånade böcker. Idag är det lite kyligt så därför passar det väl att det är snöskoternsdag..vi har 6 mantalsskrivna öbor som fyller år den här veckan -GRATTIS till alla er <3 (11,50,62,68,72,84) Ny butikschef på Coop – välkommen önskar alla på ön!
Flaggan i topp inte bara för födelsedagar utan även för FN-dagen,pastadagen,potatisensdag,svärmorsdagen..och glöm inte att på söndag ställa tillbaka klockan en timme då vi går in i ”normal”tid efter några månader med sommartid. ha en fantastisk vecka -glöm inte vantar och mössa!

v42 (15-21 Oktober)

Äntligen måndag och ny vecka -hösten har hittills varit fantastisk,levererat både värme,vackra färger,svamp,sol,dimma..på min morgonpromenad såg jag ett stort fågelliv- häger,doping,änder i mängder,kråka och skator..helt underbart!
måndag = biblioteksdag 10-11 o18-19 dessutom är det yogadag (på Lurkan) 16-ca 17,30. Tisdag 16/10 kommer kiropraktorbåten med Fredrik vid rodret och lägger sig på gästhamnsbryggan, kanske det finns tider kvar om du skulle ha ett behov att justeras ( 070-7437807) både jympan och zumban har för tillfället paus då ”ledarna” för detta inte hinner med…på lördag ska styrelsen i byalaget träffas igen -har du nåt du vill föra fram är du välkommen att inkomma med frågor/ideer. På lördag är det oxå Pub m musikquiz på Lurkan 19-01 är det öppet.
Den här veckan gratulerar vi en bofast öbo som fyller år -GRATTIS GRATTIS! (ev finns det några under 18 som jag inte har full koll på…)
3/11 är det allhelgonamarknad för 29:e gången – har du hemslöjd/odlat/knep å knåp (allt utom loppis) att sälja är du välkommen att höra av dig till nån i bygdegårdens styrelse om medverkan.
Många föreningar är det på Ingmarsö m omnejd och nu har det bildats ännu en grupp (dock inte en förening) som kallas ÖSamverkan, där ses vi från alla öar i vår lilla skärgård för att ventilera lite olika saker – ”varför ser inte trafiken lika ut? varför funkar sophämtningen hos er men inte hos oss? – posthantering – förskola/barnomsorg – jakt – mobilnätet – mm mm” känner du att du vill vara med och engagera dig? hör av dig till Lotta eller Stefan så slussar de in dig.
Solen skiner,vinden är ljum och det är vecka 42 – ha det så gott alla! kram från Lotta

v41 (8-14 oktober)

Förlåt kära vänner att jag inte skrev igår som brukligt men vi var iväg och firade en 50-åring! En av de 3 som är bofasta och som fyller år den här veckan -GRATTIS till er alla!! (50,63 o 67år)
Ön har sorg då vi mist en granne o vän i lördags – vi tänker på familjen i deras sorg.
Igår hade bibblan öppet som vanligt – hoppas bibliotikarien hade några av er som besökare – många nya böcker har inkommit efter förra veckans besök av bokbåten.
Ni kommer väl ihåg affärens nya öppetttider? må-torsd 11-17,fred 11,30-17,30 och lördag 10-14
Krogen har öppet alla helger hela oktober också, så har ni inte varit där så gå ner och ät nåt smaskigt.
Inskolningen av de två sista (som vi vet i dagsläget) småbarnen är i fullgång så snart är de alla 7 på Ingmarsö Pedagogiska Omsorg.
På söndag är det räkmackans dag – det tänker iallafall jag fira! kram å ha en bra vecka // Lotta