v4 (22-28 januari)

Vykorts vackert är det ute just nu, har ni fina bilder tar vi gärna emot för att lägga på hemsidans galleri…
Den här veckan gratulerar vi två jubilarer -GRATTIS till er!  vi uppmärksammar också vinets dag, förintelsens minnesdag och konungens namnsdag -massor att fira!
Svävarna började köra (på norra) i fredags och vi får se hur länge det blir då de hotar med både plusgrader och blåst (då försvinner det här härliga fina..)
Passa på att njuta av det härliga vintervädret nu när vi har det. Ha en riktigt bra vecka!
Måndag = biblioteksdag tisdag = Zumba onsdag= BUM torsdag=styrelsemöte IBF fredag= helgen startar…
Ha en riktigt bra vecka! kram från Lotta

v3 (15-21)

Blåsigt och mörkt! Jag vill inte ha det så här – hallå det ska vara vinter!! men rykten på båten Holly igår när vi åkte hem sa snö och massa minusgrader denna vecka.. ja det är väl bara att hålla tummarna, för så här som det är nu vill vi inte ha det..
Den här tredje veckan på året fyller två bofsta öbor år -GRATTIS till er!
Idag är det bibbladag 10-11 och 18-19 – Välkomna!
Imorgon (16/1) börjar Zuman kl 18,00 på Lurkan, ta på bra skor och kom och testa!
På onsdag kl.18,30 kommer våra kommunpolitiker till Lurkan och pratar med oss om framtid, bygglov mm – ladda er med frågor och kom!
Vi firar denna vecka även tulpanens dag,lånebokens dag, popcorndagen och kramens dag & 13 olika namnsdagar – wohoo!!
Ha nu en riktigt bra vecka! Kram Lotta

v2 (8-14 jan)

Trettonhelgen blev inte riktigt som planerat, istället för födelsedagskalas och trettondagsmiddag var man hemma pga förkylning men gårdagens fina väder gjorde iaf att vi var ute en stund på dagen (flyttade båtarna till vinterläge) innan det mulnade på igen.Dagen bjuder på en fin morgon/förmiddag med blå himmel – man behöver verkligen få se solen smeka trädtopparna och se den blå himlen ..lättar liksom upp!
Två bofasta öbor fyller år denna vecka ( kan vara så att nån av de nyinflyttade oxå fyller år men det har jag ingen koll på (än) ) GRATTIS till er!
Äntligen kan vi ses på biblioteket igen för idag har de öppet som vanligt 10-11 o 18-19.
På onsdag planerar bygdegårdsföreningen att starta BUM-verksamheten igen om det finns intresse.. (BUM= BarnUngdomMat) 17-19.
Minusgrader gör att vikarna nu lägger med is så håll koll på turerna till framförallt vår replipunkt Åsättra – det kan vara båt eller båt /svävare…
Påminner om politikermötet som är planerat 17/1-18 på Lurkan. Ladda er med frågor! Tänk på att det är valår! Mer info kommer om tid mm
Önskar alla en bra andravecka på detta år! kram från Lotta
Å har ni inte dansat ut granen än är det dags på lördag då det är tjugondaKnut…

v1 (1-7 januari 2018)

Nytt år men samma tråkiga väder som 2017 slutade med..grått grått, många nyanser av grått…
Nu går vi in i ett spännande år för ön – ”ny” gästhamn, nya öbor, förskolan öppnas… ser ljust och bra ut -låt oss tillsammans se till att 2018 blir ett riktigt bra år för Ingmarsö med omnejd
Inget bibliotek denna vecka heller men nya tag nästa vecka! Nästa vecka startar vi också verksamheten på Lurkan igen, Onsdagar blir det BUM-verksamhet, jämna veckor. troligen startar Zumban inom kort också.
Den här veckan fyller sju (7) bofasta öbor år! GRATTIS till alla er! (11,25,32,57,67,76)
Till helgen får vi besök av stjärngossarna, vi får se vad insamlingen går till i år… fyll på med kontanter och godsaker till gossarna!
Ha nu en riktigt bra första vecka på 2018.. GOD FORTSÄTTNING! kram från Lotta

v52 (25-12-31/12 2017)

Den kortaste arbetsveckan den här veckan.. Johannes/ Johan namnsdag..hoppas alla haft en bra jul – det har jag (t.o.m tomten kom!)
Den här veckan blev det inget biblioteksöppet eftersom det var en röd dag i måndags, nya tag 8/1 ( 1/1 är ju oxå en röd dag)
Den här veckan har vi en bofast öbo som fyller år – Grattis till dig!
Hoppas några av er var på juldagsgudstjänsten i måndags (själv sov jag sött)
Har sett på bilder att det i vårt avlånga land finns snö, dock lyser den med sin frånvaro här på ön, här är det bara blött och trist…en liten vadslagning sa att det blir vinter 15/1, vi får väl se om det håller…
Glöm inte ladda era ö-kort! snart dags för nytt år! önskar er alla ett riktigt trevligt,gott och härligt nyårsfirande (hoppas vi slipper smällare och raketer)
GOTT NYTT ÅR!! kram från Lotta

v51 (18-24 /12)

En sån tur att vi tog en promenad i skogen igår -fick ihop massa frusen trattkantarell- då hela marken är vit idag…
Den här veckan fyller en bofast år -GRATTIS till dig, vi firar oxå kakans dag,vintersolståndet,drottningens födelsedag och julafton.
Biblioteket har haft öppet idag 10-11 och snart igen- 18-19, gå dit och låna en mysig bok över julhelgen, för nu blir det inget ”bibblande” på 14 dagar pga röda dagar
Jag och hela byalaget (som äger denna hemsida) önskar er alla en RIKTIGT GOD JUL!
Ps glöm inte julottan 25/12 kl.7,30 på missionshuset
kram från Lotta

 

 

v50 (11-17 dec)

Soldyrkare och värme älskare som jag är så tycker jag att det är helt OK att det snöar just idag, den första vardagen i v.50 – det ska vara vitt till lucia! och det blir ljusare vilket gör att vi alla mår lite bättre.
Den här veckan har vi två jubilarer på ön -30 o 80 år firas denna vecka!! Hipp hurra för er!
Dessutom firar vi lucidagen, att pensionärerna på ön blir bjudna på julbord av bygdegården lagad av en av förra veckans jubilarer…
Idag är det bibbladag igen – gå dit och låna nåt härligt att läsa! Imorgon tisdag kommer Gunilla för sista gången och fixar fötter…
veckan kantas också av flertalet möten då mycket ska planeras inför kommande år..både gästhamnsprojektet och bygdegården ska ha möte vet jag.
Den här veckan är det nya turlistor för Waxholmsbolaget också, så glöm inte att kolla upp dem.
Sköt om er och gå försiktigt! kram från Lotta (ja, se det snöar..hurra!!)

v49 (4-10 dec)

Jubileumsvecka!!!
Först firar vi 5 bofasta öbor (42,60,10,61,14) sen firar vi Finlands självständighetsdag, pepparkakans dag ,Nobeldagen,2:a advent samt att ön fått tre nya bofasta! -att ön fått ny föreståndare till lilla Coop -Välkommen Karin! – att ön fått Central Baltic pengar till gästhamnen som nu kan flytta till sin nya plats (vid bensinbryggan) och arbetet kan sätta igång. Hurra hurra hurra!!! Massor att fira!!!
Såg ni supermånen igår?? så fin! å idag är det lite krispigt på marken och just nu ser jag solens stålar på trädtopparna -ser ut att bli en fin dag
Önskar alla en superbra jubileumsvecka!! // Lotta

v48 (27/11-3/12)

Wow, vilket avslut på bygdegårdens Pubkvällar det var i lördags -Old Time Remedy levererade i 180!! styrelsen för bygdegården tackar alla som jobbat,spelat,kommit, ätit och sett till att pubarna blivit så bra, nu är det pensionärernas jullunch kvar som aktivitet sen årsmöte 27/1-18.
Den här veckan fyller tre bofast öbör år -GRATTIS till er! (14-60-67år)
Vi får se om Anders slaskar på torsdag eller om det blir kallt – spännande koll inför julhelgen.
Kåldolmens dag, Kattens dag,brandvarnardagen och dring a beer day firas denna vecka plus ett antal namnsdagar – ännu en vecka att ta vara på!
Julbord på krogen är i full gång liksom diverse olika julmarknader – nu på lördag har Nässlingen en och Sjöbon har en 9/12.
Mörkt ute men juleljusen börjar redan tindra så fint i träd och fönster och till helgen blir det väl ännu fler eftersom det är 1:a advent.
Önskar alla en riktigt bra sistavecka av november och en bra start på december! Kram Lotta

v47 (20-26/11)

Nu närmar sig vintern.. man sa just på radion att vi kan vänta oss lite snö, just här i skärgården!
Den här veckan fyller tre bofasta öbor år -GRATTIS till er!
Bygdegården påminner om årets sista event på Lurkan -Pub med levande musik! -Old Timey Remedy – fullt ös utlovas – start 19.00 – mat finns -Välkomna!
Annars lunkar ölivet på som vanligt. Efter nyår utlovas lite mer aktiviteter för både barn o vuxna…
Önskar er en härlig vecka! kram från Lotta