v33 (13-19 augusti)

Veckan startar med att delar av ön är strömlös sen kl 20,28 igår kväll (andra delar på ön har aldrig varit utan ström men utan internet då hjärtat är vid skolan och de fick strömlöst) ett stort kabelfel som beräknas vara klart nångång i eftermiddag. Jobbig start på denna vecka men se det så här: nu kan det bara bli bättre!! Solen skiner (efter en söndag med behövligt regn) och många börjar sin vardag i dag, skolorna har ledigt ännu nån vecka. Biblioteket slutar med sommartid idag och går över till att ha öppet 10-11 och 18-19, välkomna till vårt fina lilla (välfyllda) bibliotek!
Hoppas Byvägen har ström för annars kan det bli svårt att handla på lilla Coop och äta lunch på krogen.
På söndag ska byalaget träffa styrelsen för lilla coop, vill man ha med nåt kontakta nån i byalagets styrelse.
Den här veckan kommer läkarbåten till södra, boka tid på 08-12339675 om du behöver deras hjälp.
Torsdag 16/8 ligger kiropraktorbåten på ön, beställ tid 070-7437807 om du behöver hjälp av Fredrik.
Bygdegården tackar alla inblandade för den trevliga pubkvällen i lördags med filmen Att angöra en brygga och anekdoter av och med Hatte Furuhagen – en succé så här i augusti.
En bofast öbo fyller år den här veckan -GRATTIS till dig! dessutom firar vi vänsterhäntas dag,lejonets dag,fyrdagen och hemlösa djurs dag – flaggan kan nästan sitta uppe alla veckans dagar
önskar alla deltidsboende,fastboende, boende på ”utöar”, semesterfirare, dagsländor, djur och insekter en alldeles underbar vecka! kram från Lotta

v32 (6-12 augusti)

Tack semestervikarien för informativ information under de veckor jag varit borta..nu är jag åter på plats (om än lite motvilligt då jag känner att sommaren(semestern) varit för kort!)
Den här veckan fyller två bofasta öbor år -GRATTIS till er!  (ganska många deltidsboende fyller också den här veckan,grattis till er också)
Augusti är en månad då mycket händer igen, ändrade öppettider i butik, brödbod,sjöbon mm Kräfttider.. nya evenemang på bygdegården (se sep anslag och uppdatering på hemsidan) Kiropraktorbåten kommer omgång 2 denna vecka – håll utkik.
Lite svalare idag än tidigare veckor men de har lovat värme även idag, de som fortfarande har semester eller just börjat sin kommer att få många härliga dagar framöver med lite mer växlande väder än de senaste veckorna. Man märker dock i skärgården att många måst lämna och dra sig hemåt, mycket färre båtar igår när vi var ute och åkte.
Såg ni veckans lunchmeny på krogen? såg riktigt smarrigt ut! kanske kan bli en av veckans utflykter.. Affären öppnar från idag 10,00.
ha nu en härlig vecka! kram Lotta

V31

Fortfarande semestervikarien. Först lite allvar. Två saker som jag tänkt på när jag är ute och far på Ingmarsös vägar, ibland ser man ganska små barn som kör fyrhjuling. Hur tänker man då som förälder? Vad händer vid en olycka? Har man trafikförsäkring? Gäller den när en 6-åring kör? Vad kan konsekvenserna bli? Förutom eventuella personskador? Så, då har jag fått det sagt.

Vad jag har hört var Smestivalen lyckad som vanligt, var själv inte där tyvärr. Nu verkar kulmen över för semesterfirandet, de som började sin 4-veckors efter midsommar har väl åkt till stan? Men hettan verkar inte ge sig. I dag söndag, vaknade till kraftig åska men inte så nära och regn, varmt och fuktigt hela dagen. 25 grader i vattnet hos oss.

Man hör mycket kritik mot Lilla Coop. Gå med i Möja Konsumtionsförening och påverka! Skicka mail till föreningen, kundtjanst@konsummoja.se!
Det är ju faktiskt vi som är medlemmar som äger butiken.

Bertil Å

v30

Hej, semestervikarien här. Passar på att berätta vad som har hänt från min horisont. Men allra först har vi som vanligt haft en trevlig Norrgårdens Dag med många besökare. Norrgårdens Vänner ger varje år ett värdefullt bidrag till gårdens underhåll!

På lördagseftermiddagen kom så ett efterlängtat regn, 12 mm hos oss, med lite åska och det obligatoriska strömavbrottet.

Vi har varit oroliga för att inte få ihop tillräckligt med vinterfoder för våra betande djur men nu är logen på Norrgården fullpackad med balar och löshö och det ska räcka till både hästar och får. Mycket jobb av alla inblandade i skörden! I kulturlandskapsgruppen har vi inte någon balpress så det har blivit till att jobba med hötjugorna.

Mycket jobb har vi också lagt ner på att få i gång gästhamnen denna säsong. Nu i juli är det fullt varje dag i hamnen och gästerna verkar vara nöjda och glada. Ännu bättre blir det nästa sommar då vi har servicehuset klart med duschar, wc, bastu, dricksvatten och hamnkontor.

OBS! Snåla med vattnet! Grilla inte! Elda inte! Var försiktig med maskiner som gnistrar!

Bertil Å

v29 (16-22 juli)

WOW vilken INGMARSÖ dag!!! Varm , javisst men alldelles jätterbra! Grattis till årets vinnare av milen! ( Styrelsen i bygdegårdsföreningen tackar alla inblandade.)
Den här veckan fyller två bofasta öbor år -GRATTIS till er (29/54) Nästa vecka fyller 1 bofast öbo år GRATTIS även till dig. (vet inte om jag kommer åt att skriva nästa vecka)
De roliga aktiviteterna fortsätter – för den här veckan är det Norrgårdsdagen 21/7 mellan 13,00-16,00 – gå till Norrgården och njut av musik, kaffe,utställningar, museet mm
Nästa vecka är det barnteater/musik på Lurkan 25/7 och SMESTIVALEN lördag 28/7 med massa bra musik,dans mm (se sep anslag på ön och FB)
Tänk på att det är torrt, jätte torrt och att det är eldningsförbud. Ställ gärna ut vatten skålar till humlorna, bina, småfåglarna och getingarna och glöm inte att själva dricka massa vatten!!
Ha nu en riktigt bra julimånad! njut av vädret/baden/god mat/evenemang/varandra
Kanske det blir nån gästskribent framöver, om inte så hörs vi vidare i augusti kram på er! // Lotta

v28 (9-15 juli)

Jörgen o Örjan -Grattis på namnsdagen! Grattis också till de som fyller år idag,imorgon,på onsdag,torsdag,fredag,lördag och söndag – på ön har vi ett bofast födelsedagsbarn GRATTIS till dig!
Igår hade vi en alldeles toppendag med Loppis på skolgården som blev en succe för alla inblandade -glada försäljare och glada köpare som fyndade ordentligt.
Den här veckan är väldigt aktiv med härliga aktiviteter – måndag biblioteket 18-20, ingen yoga på Lurkan pga fotoutställningen som pågår för fullt månd- torsdag 13-18 – missa inte!! (det är en ro för själen att se dessa fina fotografier) på onsdag är det lite stressigt med både kulturlandskapsvandring på vår vackra ö -samling 16,00 på skolgården – klart senast 18,00 så man hinner till melodikrysset i missionshuset kl 19,00
På fredag ska vi ställa iordning för INGMARSÖDAGEN som är på lördag 11-15 o 19-01 – som vanligt marknad,Ingmarsöloppet (anmälan på plats) fästingbåten, scenuppträdande, laxmackor, lite nyheter blir det också, på kvällen spelar Happymakers och det utlovas full ös!
Sen har ju både cafeet, sjöboden,museet,krogen,lilla Coop öppet. Det finns islandshästar, kanoter och cyklar att hyra in sig på så sysslolös behöver man inte vara..
Välkomna till en aktiv Ingmarsövecka!
Ps. egna initiativ (där alla bjuds in) såsom fotboll,brännboll,varpa,boule mm på skolgården välkomnas hjärtligt!
Kram å ha en alldeles underbar sommarvecka på Ingmarsö med omnejd

v27 (2-8 juli)

Efter en helg med barnbarn är man rätt okoncentrerad, jag brukar ha fullkoll på vad jag ska skriva men… veckan börjar med blå himmel och sol, tyvärr lite svalare än vad maj bjöd på men lika torrt! så se upp när ni grillar..elda inte! idag blåser det inte lika mycket som det gjort i helgen som var helt galet blåsig..
Den här veckan fyller 2 bofasta öbor år -HIPP HURRA för er (47/83år)
Aktiviteterna avlöser varandra – bibbla/yoga/jympa/ och den här veckan besöks ön av KIROPRAKTORBÅTEN (3-4/7 nere på södra – beställ tid 070-7437807) Läkarbåten ska ligga torsdag på bryggan också , bokas på 08-12339675 om man behöver besöka läkare. På fedag öppnar ” Enchanted Ingmarsö” utställningen på Lurkan – både fotografier och en nygjord bok utlovas Öppet 13-18 alla dagar fram till 12/7
På söndag är det SKOLGÅRDLOPPIS 10-15 – många utställare har jag hört ryktas! Kom och fynda! (Evenemangskalender här på hemsidan visar fler aktiviteter)
SOMMAR = full fart på ön! se separata anslag så du inte missar nåt! förutom aktiviteter finns det Sjöbon att botanisera i, brödboden att handla gott bröd i, Lilla Coop att handla mat i, krogen att njuta av god lunch på och sen har vi ju härligt vatten att bada/paddla i, skogar att promenera i, fina vägar att cykla/ rida på – jaa vi har nog det mesta för en härlig sommar här på Ingmarsö! så passa på att njut och må bäst! Kram från Lotta

v26 (25/6-1/7)

Löningsdag ! sista veckan på juni ! några lyckliga har semester ! vädret är normalt för att vara juni..men visst saknar vi värmen?
Den här veckan fyller en bofast öbo år och säkert en massa deltidsboende Ingmarsöbor – GRATTIS!!
Planeringen inför Ingmarsödagen är i full gång låter styrelsen i byggdegården hälsa, känner du någon som vill vara med? på scen? som säljare på marknaden? som hjälp i kiosker mm? kontakta styrelsen!
Sommargympan är i full gång, se tider på anslagstavlor och anslag här på hemsidan.
från idag är det också yoga på Lurkan 16,30-ca 18,00 -medtag eget liggunderlag. Inte ledarledd verksamhet ,bara mys och man gör så gott man kan, detta kommer fortsätta måndagar året runt.
Brödboden öppnar  månd-lördag 8,00-14,00 (v26-31) – välkomna att komma och köpa gott bröd!
har du sett veckans meny på krogen? ser riktigt smarrigt ut!
I helgen hade vi en liten sittning ang hemsidan som framöver kanske får sig en liten ansiktslyftning (igen) bara så ni vet. Ha nu en riktigt härlig vecka! kram från Lotta

v25 (18-24/6 -midsommarveckan)

Nu går vi in i midsommarveckan, då massa saker händer med öppettider, nya turlistor för W-båtarna mm
Den här veckan gratulerar vi två bofasta öbor på födelsedagen – vi hissar flaggan även för midsommarafton och midsommardagen.
Affären har nu öppet 9-18 varje dag. Midsommarafton 9-14.
På torsdag är det sommarturlista för W-båtarna och idag måndag börjar biblioteket med sommaröppet 18-20! Sommargympan har kommit igång och det är lite olika tider så håll utkik på öns anslagstavlor och här på hemsidan. Zumban har för tillfället lite vila.
Midsommarfirande på skolgården som vanligt – först samling vid 9 för att plocka blommor och klä stången, sen igen kl 15,00 för lek, dans o fika (medtag eget). vid 16,15 går vi ner och vinkar till båten på norra. Håll tummarna för sol och värme (men det är ju midsommar så det blir väl som vanligt..osäkert och lite småkyligt)
Önskar er en riktigt härlig vecka! grattis till alla som har sommarlov/semester/pensionärsliv/spring i benen/sommarjobb … Kram från Lotta

v24 (11-17 juni)

Junimånads mitten vecka – tre bofasta öbor fyller år, vi firar också Islands nationaldag, att museet säsongs inviger, att gästhamnen öppnar, att det är skolavslutningar, att det äntligen (kanske) blir lite regn, att det är en vecka kvar till midsommar, att affären har sista veckan med 11-17-tider för ett tag framöver, att Bertil, Berthold, Eskil, Aina, Aino ,Håkan, Hakon, Margit, Margot, Axel, Axelina, Torborg och Torvald har namnsdag – HURRA och GRATTIS till allt detta!
Idag måndag (11/6) har biblioteket öppet 10-11 o 18-19 men nästa vecka är det 18-20 som gäller. Sommargympan på Lurkan har startat och har lite olika tider så håll utkik på anslagstavlorna (kom ihåg myggmedel) På fredag (15/6) öppnar nya gästhamnen för sommarsäsongen, den kommer dock ha något begränsat serviceutbud detta år. På lördag (16/6) kl 14,00 är det säsongsinvigning av museet – nytryck av skriften om syskonparet August och Viktoria, – jakt och skytteföreningen dess historia och nutida verksamhet, – nya infoskyltar på ön samt kaffe och nybakat
Affären har ”vanligt” öppet den här veckan men från 18/6 har de öppet 9-18 varje dag fram till 3/8.Midsommarafton 9-14! Sjöbon börjar också ha mer öppet,håll utkik efter ”Sjöbonskylten” vid vägkanten. Slår redan nu ett slag för en jättefin fotoutställning som kommer till Lurkan 6/7-12/7 kl13-18, nåt att boka in i kalendern. Evenemangskalendern uppdateras kontinuerligt så kom ihåg att gå in och titta.
Ännu en härlig vecka i paradiset Ingmarsö med omnejd! Har ni hälsat på alla små söta lamm? om inte gör det! nu har också råddjurskiden börjat komma och tyvärr finns det en och annan skabbig räv som stryker omkring – hör av er till jaktlaget om ni ser nån. // kramar från Lotta