v42 (15-21 Oktober)

Äntligen måndag och ny vecka -hösten har hittills varit fantastisk,levererat både värme,vackra färger,svamp,sol,dimma..på min morgonpromenad såg jag ett stort fågelliv- häger,doping,änder i mängder,kråka och skator..helt underbart!
måndag = biblioteksdag 10-11 o18-19 dessutom är det yogadag (på Lurkan) 16-ca 17,30. Tisdag 16/10 kommer kiropraktorbåten med Fredrik vid rodret och lägger sig på gästhamnsbryggan, kanske det finns tider kvar om du skulle ha ett behov att justeras ( 070-7437807) både jympan och zumban har för tillfället paus då ”ledarna” för detta inte hinner med…på lördag ska styrelsen i byalaget träffas igen -har du nåt du vill föra fram är du välkommen att inkomma med frågor/ideer. På lördag är det oxå Pub m musikquiz på Lurkan 19-01 är det öppet.
Den här veckan gratulerar vi en bofast öbo som fyller år -GRATTIS GRATTIS! (ev finns det några under 18 som jag inte har full koll på…)
3/11 är det allhelgonamarknad för 29:e gången – har du hemslöjd/odlat/knep å knåp (allt utom loppis) att sälja är du välkommen att höra av dig till nån i bygdegårdens styrelse om medverkan.
Många föreningar är det på Ingmarsö m omnejd och nu har det bildats ännu en grupp (dock inte en förening) som kallas ÖSamverkan, där ses vi från alla öar i vår lilla skärgård för att ventilera lite olika saker – ”varför ser inte trafiken lika ut? varför funkar sophämtningen hos er men inte hos oss? – posthantering – förskola/barnomsorg – jakt – mobilnätet – mm mm” känner du att du vill vara med och engagera dig? hör av dig till Lotta eller Stefan så slussar de in dig.
Solen skiner,vinden är ljum och det är vecka 42 – ha det så gott alla! kram från Lotta

v41 (8-14 oktober)

Förlåt kära vänner att jag inte skrev igår som brukligt men vi var iväg och firade en 50-åring! En av de 3 som är bofasta och som fyller år den här veckan -GRATTIS till er alla!! (50,63 o 67år)
Ön har sorg då vi mist en granne o vän i lördags – vi tänker på familjen i deras sorg.
Igår hade bibblan öppet som vanligt – hoppas bibliotikarien hade några av er som besökare – många nya böcker har inkommit efter förra veckans besök av bokbåten.
Ni kommer väl ihåg affärens nya öppetttider? må-torsd 11-17,fred 11,30-17,30 och lördag 10-14
Krogen har öppet alla helger hela oktober också, så har ni inte varit där så gå ner och ät nåt smaskigt.
Inskolningen av de två sista (som vi vet i dagsläget) småbarnen är i fullgång så snart är de alla 7 på Ingmarsö Pedagogiska Omsorg.
På söndag är det räkmackans dag – det tänker iallafall jag fira! kram å ha en bra vecka // Lotta

v40 (1-7oktober)

Så..nu kliver vi in i höstmånaden oktober!! den startar ganska aktivt, bibblan idag måndag,bokbåten imorgon tisdag 14,00-15,30 på södra, Norrtäljemarknad onsdag 3/10 -anslag om bokning och tider finns nere vid affären, nya öppetttider i affären, krogen till salu,Kanelbullens dag, städdag i norrahamnen mm mm
men vi börjar väl från början: den här veckan fyller 4 skrivna öbor år -GRATTIS till er!
måndag är det bibliotek 10-11 o 18-19. Yoga och vävning på Lurkan (har inte koll på tider så de får man leta reda på själv) inte hört nåt nytt om Zumba o gymnastik.
Från nu har affären öppet mån-torsd 11-17, fredag 11,30-17,30 och lördag 10-14 söndagar stängt.
Ni som inte har egen postlåda/box  på ön får er post till en ”bylåda” som hänger bland postlådorna (om ni har adress Iö eller har eftersändning) i denna låda ligger flera vykort/brev/tidningar mm så vittja gärna denna låda när ni är ute nästa gång (hänger i högra hörnet vid köksfönstret) märkt Bylåda..
Vet inte om ni vet att Ingmarsö med omnejd består av ca 14 öar, några bebodda andra inte men alla värda ett besök. Alla fastigheter med Ingmarsö som adress är per automatik med i Ingmarsö byalag- saknar du info kanske vi inte har din mailadress så meddela gärna den till nån i styrelsen.
Vi söker också en (eller flera) kandidater till en styrelsepost i lilla Coop – är du den personen? vi behöver få en aktiv duktig person i CoopMöja styrelsen för att bevaka Ingmarsös intressen, även här kan du meddela ditt intresse till nån i styrelsen så förmedlar vi till valberedningen. Välkomna in i oktober och ännu en aktiv månad på Ingmarsö med utöar. (titta i evenemangskalendern så du inte missar nåt spännande som ex lördagens Pub på Lurkan med De söderVISA som var kanonbra) kram från Lotta

 

v39 (24-30 sept)

Nu blev det höst på riktigt! plus 5 grader i morse och ön blev X antal kg lättare pga grovsopshämtningen igår samt att det var höstdagsjämning, bägge dagarna med strålande sol och väldigt blåsigt.
2 ”åretruntare”fyller år den här veckan. GRATTIS till er!
Måndag = biblioteksdag 10,00-11,00 o 18,00-19,00, boka oxå in 2/10 då kommer bokbåten 14,00-15,30.Yoga gruppen kämpar på och gympan o Zumban har fortfarande ledigt.
på lördag är det Pub o Cornelisafton med de Södervisa på Lurkan och på söndag är det ”gästhamnsmöte” för aktieägare så än händer det en del på ön, misstänker också att det fortsätter hela långa hösten
önskar er alla en riktigt härlig ”sista veckan i september” – vecka! // kram Lotta

v38 (17-23 september)

Ny vecka, nya utmaningar.. den här veckan fyller 6 skrivna öbor år (28,52,61,67,70,74år) GRATTIS till er alla må ni få en jättebra födelsedag när i veckan den nu infaller.
måndag = biblioteket 10-11 o 18-19.
yogagruppen håller på för fullt, vävningen är på gång att starta igen efter sommarens uppehåll, zumba o gympa vilar ett tag till.
söndag = Grovsopor 9-12 – öns andra största evenemang! Hoppas vädrets makter är med oss då och att det inte regnar som idag (även om vi verkligen behöver detta regn)
Håll utkik på hemsidan om uppdateringar, evenemang mm.
Nästa större evenemang på Lurkan är 29/9 – Pub och De Södervisa som spelar – ett Cornelis Cover band! Missa inte!
Ha nu en riktigt bra vecka så hörs vi nästa… kram Lotta

v37 (10-16 september)

sååå nu är valet gjort och inte vet vi om det blir bra eller inte men nu är det upp till politikerna att se till att det blir BRA för oss alla oavsett var i Sverige vi bor. I slutet av veckan kanske vi vet lite mer..
vädret fortsätter vara fint, soli i moln,lite vind men saknaden av regn är fortfarande stor. Fruktträdgårdarna dignar av frukt – helt fantastiskt med tanke på torkan.Helgen var kanon med både filmpremiär, barnbarn och vedarbete.. Apropå barn – nu är de flesta förskolebarnen inskolade och sedan förra veckan även inhägnade då gården fått nytt fint staket, en säkrare miljö för alla som vistas på skolgården, då det fortfarande körs lite för fort av några trafikanter..
Som ni kanske märker ändrar vi (byalaget) lite då och då på hemsidan men det är för att vi försöker få ihop en bra sida som vi alla kan vara nöjda med, snart kommer ytterligare ändringar bara så ni vet.
Vad hände för 9 månader sen?? hela 6 födelsedagsbarn denna vecka ( 14,37,51,55,61,72år) GRATTIS till alla er!
Veckan bjuder också på Islamiskt nyår och kebabens dag -något att flagga för!  annars ganska lungt i kalender, lite jobb, nåt möte och så födelsedagskalasen förstås!!
Om jag fått rätt uppgifter är vi 140 pers skrivna på Ingmarsö (över 18 år) och vi hoppas att alla dessa är medlemmar i Coop Möja (0238) så att vi kan vara med at påverka så att det blir en butil i Ingmarsöarkipelagens anda.. ni som ”bara” deltid/sommarbor ni får ringa kundtjänst och få hjälp med att få dubbelt medlemskap (både på hemadress och på Ingmarsö/Möja)
Glöm inte kolla evenemangskalendern för kommande aktiviteter på ön!
Önskar er alla en riktigt bra vecka! kram från Lotta

v36(3-9 sept)

Vilken start på hösten!! 16 grader i havet, sol och 20 grader på dagen, vindstilla och knallblå himmel!!
Den här veckan fyller två bofasta öbor år (har inte full koll numer då vi fått några nyinflytade som jag inte riktigt har kläm på än, så det kan vara fler…) GRATTIS till er !!
Livet på öarna lunkar på.. bibliotek måndagar 10-11 o 18-19, affären öppen måndag-lördag 11-17 o 10-14 , krogen har nu öppet helger hela september. Läkarbåten fortsätter komma ojämna veckor (bokning 08-12339675) Sjöbon öppet helger. Museet helger och vid bokning. Alla öns företag har öppet månd-fredag allt från 7,00 till 00,00 på kvällen, några har kanske tom jour..våra naturvårdare – får/hästar o kossar jobbar dygnet runt!
På söndag är det val till riksdag,landsting och kommun om man inte redan föridsröstat på Lurkan ( 25/8 o 1/9) detta kan göras i Åkersberga eller på Ljusterötorg. var med och bestäm hur kommande 4 år ska vara !!
Håll utkik på hemsidan om uppdateringar av olika aktiviteter, kom ihåg att bli Coopmedlem och ha en riktigt härlig höstvecka! kram Lotta

v35 (27/8-2/9)

Så går vi då in i sista veckan av augusti… (inte roligt!) idag är det lite småmulet ca 10 grader varm och svaga vindar, gräset har tagit frat och är grönt och fint igen,fruktträden dignar av frukt, det börjar komma svamp så hösten ser hoppfull ut..
29/8 kl 18-20 kommer moderaterna till Lurkan för att höra våra åsikter och OM du bestämt dig kan du förtidsrösta på Lurkan lördag 1/9 kl 12-17 – ta med röstkort och leg. (annars blir det ett fastlandsbesök på valdagen)
En bofast öbo fyller år den här veckan -GRATTIS till dig!
Eftersom vi går mot höst så har sjöbon nu bara öppet på helger – håll utkik efter ”sjöbon” skylten. Museet har öppet helger hela året, har du inte varit där gå dit då det är en pärla av Ingmarsöhistoria…
Håll utkik på hemsidans högerspalt, där läggs uppdaterad ínfo ut samt lite gott och blandat – nu söker bla naturvårdarna på ön hjälp så de kan fortsätta sin verksamhet.
ha nu en riktigt bra ”sistavecka” i augusti så hörs vi nästa gång i september! kram från Lotta

v34 (20-26 Augusti)

Var tar månaderna vägen??? nu är vi redan inne på slut tampen av augusti… och det innebär nya öppettider i affären som från idag har öppet 11-18 måndag-fredag och lördag 10-15 söndagar stängt.
Den här veckan fyller två bofasta öbor år -GRATTIS till er!
Bibblan har öppet måndagar som alla vet och tiderna är nu 10-11 och 18-19 – väkomna!
På onsdag händer nåt stort på ön! då öppnar förskolan igen!! Tjoho!! inskolningen börjar för 4 barn och nästa gäng kommer löpande under hösten.. totalt ska det (om jag är rätt informerad )bli 6-7 barn -så himla kul! Vi hälsar barn och mentorer välkomna!!
Även den här veckan kan man äta goda luncher på krogen. Se deras meny på anslagtavlan vid affären eller på deras hemsida och FB.
25/8 kl 12-17 kan man förtidsrösta på Lurkan. Ta med röstkort och leg. (även 1/9 har du en chans att förtidsrösta på ön)
Påminner också alla att bli medlem i Möja konsumtionsförening för att kunna vara med och påverka och få fina lokala erbjudanden. Gå till kassan i affären -Ta med din legitimation-betala in 100:- och du är medlem! är du inte skriven på ön är det lite mer komplicerat men ring då Coop kundtjänst så hjälper de dig. medlemsföreningen du ska ange är 0238 (Möja)
Skolbarnen börjar skolan denna vecka och vi önskar dem lycka till med skolgången och framtiden, hoppas att de känner att de haft ett härligt sommarlov med massa bad och skoj
Ny turlista börjar idag också så håll koll på när båtarna går.. nytt är att WÅAB inte lämnar ut några tryckta turlistor -de får man ringa och begära så det är internet som gäller..
Önskar er en riktigt bra v 34 där vi oxå firar honungensdag, alla pensionärers dag,köttbullens dag och hundens dag, det är dessutom lönevecka!! kram!// Lotta

v33 (13-19 augusti)

Veckan startar med att delar av ön är strömlös sen kl 20,28 igår kväll (andra delar på ön har aldrig varit utan ström men utan internet då hjärtat är vid skolan och de fick strömlöst) ett stort kabelfel som beräknas vara klart nångång i eftermiddag. Jobbig start på denna vecka men se det så här: nu kan det bara bli bättre!! Solen skiner (efter en söndag med behövligt regn) och många börjar sin vardag i dag, skolorna har ledigt ännu nån vecka. Biblioteket slutar med sommartid idag och går över till att ha öppet 10-11 och 18-19, välkomna till vårt fina lilla (välfyllda) bibliotek!
Hoppas Byvägen har ström för annars kan det bli svårt att handla på lilla Coop och äta lunch på krogen.
På söndag ska byalaget träffa styrelsen för lilla coop, vill man ha med nåt kontakta nån i byalagets styrelse.
Den här veckan kommer läkarbåten till södra, boka tid på 08-12339675 om du behöver deras hjälp.
Torsdag 16/8 ligger kiropraktorbåten på ön, beställ tid 070-7437807 om du behöver hjälp av Fredrik.
Bygdegården tackar alla inblandade för den trevliga pubkvällen i lördags med filmen Att angöra en brygga och anekdoter av och med Hatte Furuhagen – en succé så här i augusti.
En bofast öbo fyller år den här veckan -GRATTIS till dig! dessutom firar vi vänsterhäntas dag,lejonets dag,fyrdagen och hemlösa djurs dag – flaggan kan nästan sitta uppe alla veckans dagar
önskar alla deltidsboende,fastboende, boende på ”utöar”, semesterfirare, dagsländor, djur och insekter en alldeles underbar vecka! kram från Lotta