v 17 (23 – 29 april)

När Lotta är bortrest får jag rycka in. Tänkte passa på och berätta vad många av oss som jobbar idéellt håller på med.

Byalagets styrelse förbereder nu verksamhetsberättelse och verksamhetsplan inför årsmötet. Vi fortsätter att driva på Roslagsvatten och kommunen om avfallsfrågorna. Häromveckan ville socialdemokraterna ha information om vad vi jobbar med. Det är ju valår! Vi träffar ju normalt bara kommunledningen som är allianspolitiker så några av oss tillsammans med folk från Husarö och Ljusterö åkte fick åka till Ljusterö och prata.

Lotta och undertecknad fortsätter att försöka utveckla byalagets hemsida, www.ingmarso.se. På gång är att vi vill ha en evenemangskalender där vi kan fylla på allt som händer på ön. Vi söker också någon som kan stötta oss med det tekniska och som är bra på WordPress.

Arbetsgruppen kring hembygdsmuseet arbetar intensivt med innehållet till de fem skyltar som ska sättas upp på ön. De ska handla om platsens historia och spännande och roliga händelser som har ägt rum.

Den nya gästhamnen har krävt väldigt mycket arbete med bygglov, finansiering, upphandling mm. Nu satsar vi på att bryggorna snart ska vara på plats och att service med wc, dusch, dricksvatten, bredband och landström successivt ska bli till under året. Ingmarsö Utveckling AB, som kommer att äga hamnen, sköter driften denna säsong tills all service är på plats. Vi söker frivilliga som vill vara hamnkaptener ibland under sommaren.

Att vara med i styrelsen för Stiftelsen Ingmarsö Norrgård och Skola är inte precis något glassigt skrivbordsjobb. Kvar efter renoveringen av ladugårdens tak fanns en stor hög gammalt takvirke och skräp som vi ägnade en dag till att elda upp.

Arbetsgruppen för Ingmarsö Kulturlandskap, som består av de som äger får och hästar och vi andra skrivbordsbönder, har under våren planerat hur betet ska göras denna säsong. Vi försöker också att bli självförsörjande på foder på ön. Vi håller också på att slutföra de åtaganden vi har för de medel vi har fått från Leader/Stockholmsbygd. Mer stängsel ska upp.

Vi är många som jobbar på för Ingmarsös bästa! Trevlig vecka!

Bertil Å

v16 (16-22 april)

Patrik,Patricia,Elias,Elis,Valdemar,Volmar,Olaus,Ola,Amelia,Amelie,Anneli,Annika,Allan och Glenn heter veckans namnsdagsbarn. En bofast öbo fyller år den här veckan -GRATTIS till födelse och namnsdagsbarn.
Nånstans ovanför moln och dimma lyser solen, den varma och goa, den ger hopp och glädje -livet känns mycket lättare när solen är framme! Vårtecken som ramlat in under veckan som gått är – snöpinnarna borta, skilla,tussilago, cyklar,fjärilar,sädesärlor.. kom också ihåg att det är koppeltvång på hundar nu och ända fram till augusti.
Kom också ihåg att varannan vecka -ojämna – så kommer läkarbåten om man bokat sig en tid (08-12339675)
Idag är det bibliotek med fika på fm 10-11 och ”vanlig” bibbla 18-19. Yoga,Zumba, BUM och söndagsjympa är det som vanligt denna vecka.
Den här veckan ska glas o papperscontainrarna tömmas och det är välkommet då de är ganska fulla.
Nya turlistor (vårturlistan) från denna vecka! Önskar alla en härlig vecka! kram från Lotta

v15 (9-15 april)

härlig början av april! snösmältning, isbrytning,..fler vårtecken är – blåsippor, fler å fler svajande vimplar,sjösättningar, bokbåten (24/4) hästar i skolhagen,bofinkar,utemöbler,canadagäss,cyklar, däckbytardags,”det som göms i snö”-upplevelser (alla inte så behagliga) geggiga vägar.. har ni sett nåt mer?
den här veckan fyller en bofast öbo år -GRATTIS till dig!
Nyhet på biblioteket som har öppet idag på måndag -på fm tiden bjuds det på kaffe m dopp ! kom till bibblan kl 10-11 hinner du inte då har du en chans 18-19 (då utan fika) imorgon tisdag är det zumba igen! välkomna på ett härligt pass. Jympa på söndag! sen vävs det på Lurkans vind,promeneras på vägarna och handlas på lilla Coop (för att få behålla butiken året runt)
Nu laddar bygdegården för kommande evenemang på Lurkan 14/4 – magisk afton med den kände  magikern Pontus Lindman – välkomna!
På söndag (15/4) är det årsmöte för garageföreningen, så har du bil i Åsättra så glöm inte gå på mötet.
Krogen har vaknat också och börjat småfixa inför öppningssäsongen som startar 27/4..
vi hälsar alla vårtecken och  nyheter välkomna!! ha nu en riktigt härlig vecka som startar med svag vind, halvklart väder (nästan så solen vill synas) och plusgrader men tänk på att det är april så vädret är lynnigt…
kram Lotta

 

v14 (2-8 april, dag 92-98 av årets 365)

påsken över, åter vardag men påsklov för skolbarnen och kanske några vuxna.
Den här veckan firar vi 7 bofasta öbor (1,27,30,40,46,69,79) GRATTIS till alla er!!
barnboksdagen, autismdagen,kärlekensdag,romernas nationaldag o morotens dag firas också denna vecka.  Ingen bibbladag eftersom måndagen var röd, men Zumba,ev BUM på onsdag om det finns några barn som vill, jympa på söndag.
Vissa vårtecken har trots nattkyla visat sig -snödroppar,krokus, måsskrik, fjäril,vårfåglar, -kom gärna in med ditt vårtecken till byalagets hemsida.
V15 ska läkarbåten börja åka -vi får väl se om det går då det fortfarande är massa is i fjärdar och vikar..v16 ska glas o tidningsigloosarna tömmas även detta känns som ett ?-tecken just nu… (är dessa två också vårtecken?)
Ha nu en underbar v14 och sköt om er och varandra! Kram Lotta

v13 (26/3-1/4)

Jobba hemma dagen (varför är jag då på kontoret? ) världsteaterdagen,skärtorsdagen,;långfredag,påskafton,påskdag så ser veckan ut! vi firar 2 bofast öbor och ett gäng deltidsboende denna vecka -GRATTIS till alla er!
Bibliotek,zumba,yoga och jympa -fullt med aktiviteter för kropp och knopp.
Kom ihåg att det är informationsträff om lilla Coop på fredag kl.14,00 på Lurkan, så vi får info om hur det blir framöver.
Isarna är inget att räkna med nu även om det är kallt på nätterna, vind och sol tar snabbt på redan ½bra isar – så ska ni till Åsättra -åk svävare! kanske sista chansen  den här veckan..vem vet?
Det är full fart i lammverkstan och ön fick även en ny liten öbo i förra veckan! Grattis till oss!
vill du vara med och måla i sommar (23-28/7)? anmäl dig till Annika Gaimer -det finns platser kvar. Norrgårdens Vänner påminner också om sitt årsmöte 1/4 kl.13-15 på missionshuset -nya och gamla medlemmar hälsas välkomna.
Ha nu en riktigt bra ”sista-vecka- i- mars” så ses vi på Lurkan på fredag! // Kram Lotta

v12 (19-25/3)

Näst sista veckan på mars -halvtid! månaderna bara rusar iväg.. mars är en riktigt härlig vintermånad om det får vara som det var i helgen, med svag vind,värmande sol,gnistrande snö, korvgrillning,skoteråkning,svävaråkning, såg tom folk som spelade golf på isen! En helt underbar helg!! så vill vi ha mars månad!
Den här veckan fyller 4 bofasta öbor år -GRATTIS till er! vi firar också supportens dag,internationella glädjedagen,grammtikdagen,sömndagen,poesidagen,vattendagen,nordens dag,meterologidagen,matlådansdag,glassens dag,våffeldagen och att vi på söndag får SOMMAR tid – massor att fira denna vecka och inte nog med det, bibblan har öppet idag måndag, det är yoga,zumba,BUMverksamhet,gympa, löning den här veckan också och på lördag är det filmpremiär på Lurkan – hela veckan full av aktiviteter!! (nånstans här emellan ska man hinna jobba också – ha ha)
Önskar er alla en underbar vecka! på återhörande nästa vecka som är marsmånads sista… // Lotta
Ps.ni missar väl inte all uppdaterad info som läggs ut på hemsidan? påminner också om infomötet om lilla Coop 30/3 kl. 14,00 på Lurkan

 

V11 (12-18 mars)

Idag flaggar vi för kronprinsessan och en av öns bofasta födelsedags barn, de andra 5 firas under veckan men flagga,tårta pompa och ståt… GRATTIS till er alla!
Båtmässan i fredags för Ingmarsö i Seastop montern gick bra har jag förstått (själv låg jag nedbäddad) och alla som kom tackas för besöket.
Den 30/3 kommer Möja konsumtionsförenings ordförande Erik Petterson till Lurkan och informerar om verksamheten,framtiden och lilla Coop. Kl. 14,00 på Lurkan ses vi!
Bibliotek,zumba,yoga,gympa – håll koll på sociala media om dessa aktiviteter nu i förkylningstiderna, det kan vara inställt eller det kan vara aktivitet..
Snön ligger på åkar och ängar men i träden kvittrar det för fullt så snart slipper man storstövlar och överdragskläder ( är personligen så trött på detta)
Ha nu en riktigt bra vecka och kom ihåg alla viktiga datum! har du/ni inte bokat er till filmpremiären av Morden i Sandhamn så gör den NU! det är begränsat antal platser!!
// Kram Lotta

v10 (5-11/3)

Sista sportlovsveckan i vårt avlånga land..vårt sportlov bjöd på bra vinterväder och så verkar det fortsätta dock har det utlovats något mildare väder vilket är skönt för kinderna.
Den här veckan fyller två  bofasta öbor år -GRATTIS till er!
Veckan är i stort som vanligt med biblioteksdag,zumba,yoga,gympa mm det som skiljer sig är att det inte är nån BUMverksamhet på onsdag samt att det i monter C04:01 på BÅTMÄSSAN på fredag (9/3) är Ingmarsös dag! då kommer Seastop montern bemannas av Ingmarsöbor som ska prata gott om vår ö -vilket ju inte är så svårt … Välkomna dit!
kram till alla! // Lotta

v9 (26/2-4/3)sportlovsvecka

Sportlov!! -utlovat sibirisk vinter med kyla och snö i veckan – glada barn – troligen mycket inomhus aktiviteter då kylan kommer stoppa utomhusaktiviteter – just nu snökaos i Stockholm men här har vi det bra så passa på att vara ute NU!! (lite sol t.o.m)
Idag är det bibbla dag 10-11 o 18-19,  zumban har sportlov, ingen BUM-verksamhet men gympa på söndag
Vill man använda Lurkan i veckan för att spela pingis,wii-spel eller andra spel är det bara att höra av sig…
Den här veckan har vi två bofasta öbor som fyller år -GRATTIS till er, vi firar också grapefruktens dag och pannkakans dag.. lönen har kommit in på kontot (och försvunnit…) och det är LOV!!!
fler snöskotrar i farten och med den här kylan så kommer vi nog snart få mer besök från Ljusterö med omnejd. Både skridskoåkare och skidåkare har synts på havet under helgen, men rekommenderas inte om man inte är riktigt säker på underlaget.
tips om kommande aktiviteter – fredag 9/3 -båtmässan med INGMARSÖ i monter C04:01 – sprid och kom och hälsa på!
24/3 är det filmpremiär på Lurkan -boka dagen! anmäl dig till Lurkans styrelse om intresse..
Önskar er alla en riktigt härlig v9 och välkomnar mars månad i slutet av veckan // Kram Lotta

 

v8 (19-25 februari)

Sportlovsvecka..dock inte här -vi får vänta ännu en vecka och håller sig dagens väder i sig kan man ut och åka skidor på längden för nu har vi fått lite snö igen.
På isen i helgen lekte snön snöbollskrig med sig själv då det rullade snöbollar på hela fjärden -svävarna fick sicksacka mellan de något större – ha ha ha
Den här veckan har vi två bofasta öbor år -GRATTIS till er!
Idag måndag är det bibliotek 10-11 o 18-19. Imorgon tisdag Zumba kl.18,30 Onsdag BUM 17,00-19,00 och söndag jympa 16,00 -de tre sista på Lurkan. Välkomna till alla aktiviteterna!
Planera in 9/3 till båtmässan – Ingmarsö kommer finnas representerade i en monter då (återkommer med monternummer)
Önskar alla en riktigt bra vecka 8 // Lotta